Monel d.o.o. potpisao nove ugovore o bespovratnim sredstvima

Prošli tjedan, 11. srpnja 2017.godine, u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja održana je konferencija za medije koju su predvodili ministar Predrag Štromar i v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti prof.dr.sc. Ljubomir Majdandžić.

Povod novinske konferencije bio je potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu poziva “Energetska obnova višestambenih zgrada”. Među sudionicima konferencije bili su i predstavnici tvrtke Monel d.o.o. zajedno sa predstavnicima stanara zgrada za koje su im dodijeljena bespovratna sredstva za obnovu.

Treba istaknuti kako su toga dana potpisana prva 32 ugovora za koja će se dodijeliti 66 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pokazatelj dobre suradnje između Fonda i prijavitelja je to što je prolaznost projektnih prijedloga visokih 92%. S obzirom da se tu radi o specifičnoj dokumentaciji koja se aplicira prema EU, potrebne su veće i preciznije pripreme. Može se reći kako je ovo jedan vrlo dobar primjer suradnje državnog i privatnog sektora na veliko zadovoljstvo svih građana.

Svrha ovog projekta je smanjenje potrošnje energije u višestambenim zgradama prilikom grijanja/hlađenja sa ciljem smanjenja visine računa, te time i zaštite okoliša.