Održana 1. konferencija Udruge predstavnika suvlasnika Zagreba

konferencija suvlasnika zagreb 30 11 2017

Jeste li znali da postoji Udruga predstavnika suvlasnika stambenih zgrada grada Zagreba?

Jeste li znali da je u utorak 28. studenog na Zagrebačkom velesajmu sa početkom u 18 sati održana 1. konferencija Udruge?

Sasvim slučajno putem medija saznali smo za ovaj događaj. Konferencija koja je bila najavljena kao javna, a pružila nam je mogućnost da vidimo i poslušamo razloge okupljanja. Osim javne promocije same udruge iza koje su stali jači pokrovitelji i sponzori, kroz najavljene teme zapravo se nije moglo saznati više od onoga što je već javno objavljeno. Nakon nešto više od dva sata prezentacija na zadane teme, izostala je kvalitetna rasprava, iako je u dvorani bilo nekoliko stotina zainteresiranih građana u raznim svojstvima.

Žalosno je što se preostalih dvadeset minuta konferencija koja je trebala prerasti u diskusiju na zadane teme pretvorila u iznošenje pojedinačnih problema i  postavljanje pitanja neprimjerena za ovu razinu skupa.  Ako se poslužimo onom „prvi mačići se u vodu bacaju“ možemo reći da je konferencija uspjela.

U svakom slučaju pozdravljamo osnivanje ove Udruge u gradu Zagrebu i nadamo se da će se za suradnju obratiti svim upraviteljima u gradu Zagrebu, a ne samo jednom. Smatramo da predstavnici suvlasnika kod drugih upravitelja zaslužuju jednak tretman i pristup informacijama, kao i mogućnost riješavanja problema na svojim zgradama.

Ako vas zanima što su o ovom događaju rekli mediji koristite linkove u nastavku

Linkovi:

http://radio.hrt.hr/radio-sljeme/clanak/suvlasnici-su-spona-izmeu-upravitelja-suvlasnika-i-javnih-institucija/158983/

http://www.zv.hr/dogadjanja-8/program-dogadjanja-2463/prva-javna-konferencija-udruge-predstavnika-suvlasnika-stambenih-zgrada-grada-zagreba/4148

http://www.prvi.hr/antenazagreb-zagreb/vijesti-antena/na-velesajmu-rasprava-o-stambenim-zgradama-i-edukaciji-na-kucnom-pragu

http://www.zagreb.hr/konferencija-stambene-zgrade-edukacija-na-kucnom-p/118784

https://www.politikaplus.com/novost/165096/konferencija-stambene-zgrade-edukacija-na-kucnom-pragu-u-dva-koraka

http://likaclub.eu/gradonacelnik-bandic-otvorio-konferenciju-stambene-zgrade-edukacija-kucnom-pragu-dva-koraka/